23 Oktober 2011

Cara Menarik Kuat Isyarat Wifi Dan 3G Broadband

Percayakah anda? Dengan hanya menggunakan barang-barang dapur dan perkakasan terbuang mampu menarik signal Wifi lebih kuat atau mungkin juga boleh untuk menarik signal 3G Broadband modem kepada tahap maksimum. Anda boleh ketawa bila melihat beberapa gambar di bawah.


Dengan menggunakan penutup cerek air, nampaknya 3G lebih baik ermmm..


Ini pula menggunakan penutup periuk 10 inch.. Tarik signal wifi. Amacam? ada kelas?


Satu lagi cara tarik signal 3G, mangkuk aluminium pun jadi...


Hah, ini pula bekas loyang (bekas buat kuih) yang terbiar, daripada berhabuk ada faedah sampingan rupanya!


Bekas tin coklat buat kuih. Ambil pembalut aluminium kasi balut dan tindih atas 3G USB modem..

Pendek kata, material yang berasaskan aluminium memang dijadikan penarik signal frenkuensi... Jadi selepas ni mungkin anda boleh mencubanya sendiri.. renung-renungkan dan cuba amal. (buat diam-diam ok)

5 ulasan:

Asrul Rae X berkata...

kalau kita mengadap dinding lagi kuat ke signal 3G broadband tu?

satu lagi untuk kuatkan signal public wifi macam ana eh? Katalah duk asrama, share wifi kolej, kalau malam tu memang slow macam siput la, best kalau dapat kuatkan signal pakai ni jugak. :)

deensokmo berkata...

Nak kuatkan signal wifi pakai booster wifi (router yg ada 2 antenna tu), kalau nak tarik wifi kuat pun ada booster wifi receiver yg dijual kat pasaran.. atau pakai jer cara tradisi ini huu..huu.huu

syahrilhafiz berkata...

biar betul..haha
macam pelik la pulak..kalau booster tu memang aku dh guna, sapa2 nk pun bole call me. :D
nanti nak try jugak lah cara ni kat broadband..

Tanpa Nama berkata...

Kalau masih x dpt line 3g celup ja modem dalam air abis crita

Shogun Daichi berkata...

sy duk kuching..ada x sapa2 taw cmne nk dptkan booster wifi 2..kat kuching sy xdpt jumpa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...